In Minder is meer overrompelt Fred Delfgaauw zijn publiek met zijn theatrale hoogstandjes, fijne dosis humor en uit het leven gegrepen onwerkelijkheid. Samen met regieadviezen van Karel de Rooij (Mini & Maxi) is gezocht naar de perfecte eenvoud waardoor de theatermaker en vertelkunstenaar zelf zichtbaarder wordt dan ooit. Na het succes van Mozart – winnaar NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs 2005 – geeft Fred Delfgaauw zich over aan de kracht en pracht van de eenvoud. In Minder is Meer laat Fred Delfgaauw zich inspireren door de meest simpele en toch indrukwekkendste momenten van 30 jaar uniek theater.

Speciale actie
Deze bijzondere voorstelling wordt tegen een minimale entreeprijs aangeboden met het doel avontuurlijk theaterbezoek te stimuleren. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Culturele Commissie Wormerland en het Dorpstheater. De Culturele Commissie Wormerland leverde daarvoor een bijdrage in de kosten. Normaal gesproken zou u €15 betalen, maar in dit geval doen we het anders: mocht u de voorstelling waarderen, en bedenken dat dit u best wat meer geld waard was geweest, dan is er na afloop de mogelijkheid om geld te doneren naar eigen inzicht en draagkracht.

De wijze waarop Delfgaauw zijn wereld vormgeeft is magisch en indrukwekkend. Een betoverend programma voor iedereen die bekend is met zijn werk maar ook een ontdekking voor alle anderen die kennis willen maken met deze unieke vorm van theater die Nederland rijk is.

‘Meer dan eens heeft Delfgaauw bewezen een vormvaste theatermaker te zijn, uniek in Nederland en wellicht in de hele wereld’
– Algemeen Dagblad

‘Deze grootmeester is niet te vatten in woorden, er is maar één manier… je moet het meemaken’
– De Volkskrant