Zwart op Wit is een heerlijke en hilarische zoektocht met poppen, muziek, spel, tekst, objecten en een ingenieus decor.

Op een prachtige dag maken twee poppenmakers de poppen meneer Swart en meneer De Witt. Wanneer de poppen af zijn, beginnen zij te leven en vragen zich af: ‘Waar komen wij vandaan?’ Meneer De Witt denkt dat hij gemaakt is, maar meneer Swart acht dat onmogelijk. Wie kan er nou zoiets moois, zoiets perfects maken? Hij heeft een ander idee hoe het is gekomen en zal het zijn vriend meneer de Witt eens haarfijn uitleggen.

Recensie
Het Noordhollands Dagblad was enthousiast:

“Buurman en Buurman meets Darwin” … “Een licht filosofische, hier en daar poëtische en vooral grappige voorstelling die jonge kinderen aanspreekt op de vraag: Waar komen we met zijn allen nou eigenlijk vandaan?”

Korte Bio
Unieke Zaken maakt al jarenlang aansprekende theaterproducties voor de jeugd. In een eigenzinnige en humoristische mix van mime, beeldend theater,muziek en objectentheater brengen ze voorstellingen waarin veel te zien, te horen en te beleven is. Voorstellingen van Unieke Zaken hebben wel een ondergrens qua leeftijd, maar nooit een bovengrens: ze zijn voor iedereen geschikt!

  • spel/idee Peter Bolten en Mirjam Morsch
  • toneelbeeld Thierry van Raay
  • regie Herman Bolten